Geschikt bedrijfskrediet voor jouw onderneming

Ben jij een ondernemer in Europa en ben jij op zoek naar geschikt bedrijfskrediet voor jouw onderneming? Je vindt hier meer informatie.

Het is niet altijd gemakkelijk om geschikt bedrijfskrediet voor jouw onderneming te vinden

Elke ondernemer en elke onderneming is anders. Jij wil als ondernemer het beste voor jouw bedrijf en kent het belang van investeringen. Om investeringen te financieren is geschikt krediet vinden belangrijk. Echter krijg jij vaak geen objectief advies wanneer jij op zoek bent naar krediet. Daarom zetten we hier de verschillende soorten bedrijfskrediet in Nederland voor je op een rijtje.

Microkrediet als geschikt bedrijfskrediet voor jouw onderneming

Waarschijnlijk heb je al wel eens van microkrediet gehoord. Dit is krediet dat wordt aangeboden aan ondernemers door de overheid. Dit doen zij om het ondernemersklimaat te stimuleren en zo de economie draaiende te houden. Indien jij dus een ondernemer bent en krediet zoekt is deze vorm van krediet speciaal voor jou bedoeld. Om ervoor in aanmerking te komen doe jij een aanvraag en wordt jij vervolgens uitgenodigd voor een gesprek. Dan heb je tijd om te bespreken wat je plannen zijn, waar jij het geld voor nodig hebt en hoe jouw bedrijf in het verleden heeft gepresteerd. Jaarcijfers en een bedrijfsplan zijn verplicht. Dat maakt dat er bij deze manier van lenen vaak veel voorbereiding nodig is. Wel geeft deze vorm van krediet jou vaak de mogelijkheid om snel een groot geldbedrag te lenen.

Lening bij de bank als geschikt bedrijfskrediet voor jouw onderneming

Een lening bij de bank is vaak een manier om een vrij groot geldbedrag te lenen, maar ook hier geld dat er vaak veel moeite mee gepaard gaat. Dat heeft alles te maken met de momenteel slecht draaiende economie. Om het risico voor de banken zelf te beperken stellen zij hoge eisen bij het verstrekken van leningen. Een BKR toetsing en voorwaarden zijn geen uitzondering en dat betekent voor veel mensen dat het onmogelijk is om bedrijfskrediet af te sluiten bij de bank. Voor degenen die wel de mogelijkheid hebben om bedrijfskrediet af te sluiten bij de bank is dit vaak aantrekkelijk, omdat er afspraken gemaakt kunnen worden die gunstig zijn in jouw persoonlijke situatie en omdat het bij de bank vaak mogelijk is om ook wat grotere bedragen te lenen.

Lenen bij particuliere geldverstrekkers als geschikt bedrijfskrediet voor jouw onderneming

Een alternatief voor het lenen bij de bank of bij de overheid is het afsluiten van bedrijfskrediet bij particuliere geldverstrekkers. Dit zijn vaak ook aanbieders van durfkapitaal, dus als jij starter bent of een doorstart wil maken en er is veel risico mee gemoeid, dan willen particulieren nog wel eens uitkomst bieden. In andere gevallen is het belangrijk om op te passen met het lenen van geld met particulieren. Dat heeft te maken met het feit dat je vaak niet weet met wie je in zee gaat. Aangezien particulieren zeggenschap krijgen over jouw onderneming als ze veel investeren is het belangrijk dat er vooraf goede afspraken zijn, anders kunnen er ernstige problemen ontstaan.

Online lening als geschikt bedrijfskrediet voor jouw onderneming?

Een laatste vorm van krediet, die veiliger is dan het lenen van geld bij particulieren, maar wel net zo gemakkelijk, is het afsluiten van een online lening. Deze vorm van krediet is bedoeld voor diegenen die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke lening wanneer dat nodig is. Het aanvragen van een online lening is dan vaak al in 5 minuten geregeld, omdat papierwerk en controles achterwege blijven. Het enige dat jij hoeft te doen om een online lening af te sluiten is het invullen van het aanvraagformulier dat je vind op de website van de lening aanbieder. Wel moet je er hierbij rekening mee houden dat het gaat om het lenen van kleine bedragen, veelal tot 1000 euro ongeveer. Voor de grotere bedrijfsleningen is deze manier van lenen dus geen optie, maar wanneer je snel zonder gedoe en zonder papierwerk een klein bedrag wilt lenen is dit een zeer aantrekkelijke manier van lenen!

Dus ben jij op zoek naar geschikt bedrijfskrediet voor jouw onderneming? Er zijn diverse opties, maar of jij nu het beste kunt lenen bij de bank, de overheid, op internet of bij particulieren is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie!