Bedrijfskrediet voor zelfstandig ondernemers

Heb jij een eigen onderneming en heb jij financiering nodig? Bedrijfskrediet voor zelfstandig ondernemers is niet makkelijk, maar nog steeds te verkrijgen! Het is tegenwoordig erg lastig om een goede financiering voor je bedrijf te regelen. Banken zijn niet meer zo vrijgevig met het verstrekken van hun leningen en dit is alleen maar erger geworden sinds de komst van de economische crisis. Toch zijn er verschillende mogelijkheden die jou kunnen helpen aan een bedrijfskrediet.

Bedrijfskrediet voor zelfstandig ondernemers

Hoewel het op het moment lastig is om aan een bedrijfskrediet voor zelfstandig ondernemers te komen, zijn er verschillende mogelijkheden voor jou open om toch aan een zakelijke lening te komen. Op welke manier jij aan een zakelijk krediet kunt komen hangt ook af van het soort bedrijf dat je runt of aan het opstarten bent. Als je in aanmerking wilt komen voor een starterskrediet of andere financiering, is het in ieder geval van groot belang dat je een sterk onderbouwd ondernemingsplan hebt. Als je onderneming al een tijdje bestaat zijn ook de jaarcijfers van belang. Dit is echter niet mogelijk als je een bedrijf wil opstarten en bedrijfskrediet voor zelfstandig ondernemers wilt verkrijgen. Hieronder zullen een aantal mogelijkheden op een rijtje worden gezet die voor jou een optie zijn als je aan bedrijfslening wilt komen voor jouw eigen onderneming.

Bedrijfskrediet voor zelfstandig ondernemers met een starterskrediet

Als jij een zelfstandig ondernemer bent die een eigen bedrijf aan het opstarten is, dan is een starterskrediet misschien iets waarvoor je in aanmerking kunt komen. Een starterskrediet is een initiatief van de overheid die beginnende ondernemers een kans wil geven om een eigen bedrijf op te starten. Een microkrediet is bijvoorbeeld ook een starterskrediet. Als je een bedrijfskrediet voor zelfstandig ondernemers met een starterskrediet wilt verkrijgen, dan kun je tot zo’n maximaal 50.000 euro lenen. Deze microfinanciering is ook mogelijk als je een BKR registratie op je naam hebt staan en de voorwaarden zijn wat soepeler dan bij andere leningen omdat deze is afgestemd op startende ondernemers. De rente van een starterskrediet is gewoon marktconform geregeld en kan voor jou de oplossing zijn.

Bedrijfskrediet voor zelfstandig ondernemers door crowdfunding

Een andere mogelijkheid om aan bedrijfskrediet voor zelfstandig ondernemers te komen is crowdfunding. Crowdfunding houdt in dat er allemaal kleine verschillende groepen geld inzamelen los van elkaar voor één gezamenlijk doel. Als je gebruik maakt van crowdfunding kun je jouw onderneming als doel opgeven. Mensen kunnen er dan voor kiezen om geld in te zamelen voor jouw bedrijf en hierin te investeren. Dit is een manier om aan krediet te komen als je al wat langer in het ondernemerschap zit. Een voordeel van crowdfunding is dat je zelf de hoogte van je rente kunt bepalen en met een beetje gelukt een aantal goede zakelijke investeerders kunt aantrekken. De kans hierop vergroot je door een sterk ondernemingsplan en goede jaarcijfers te presenteren. Een nadeel hiervan is dat je nooit weet wanneer en aan hoeveel krediet je kunt komen. Toch kan het een optie met gunstige gevolgen zijn als bedrijfskrediet voor zelfstandig ondernemers!