Bedrijfskrediet met BKR

Bent u een ondernemer met een BKR registratie en u zoekt bedrijfskrediet? In 2012 kunt u nog aan bedrijfskrediet met BKR registraties komen door deze tips!

Beginnende ondernemers die op hun privé naam BKR registraties hebben kunnen moeilijk aan geld komen. Bedrijfskrediet zonder jaarcijfers te leveren lijkt moeilijk, maar het is zeker niet onmogelijk. Ondanks de negatieve lading die aan een BKR registratie kleeft zijn er genoeg realistische oplossingen om aan financiering te komen voor zakelijke doeleinden.

Bedrijfskrediet met BKR: starterskrediet

De Nederlandse overheid biedt met het starterskrediet een manier aan om vanuit een werkloze positie een bedrijf te starten. Dit is interessant voor mensen die ontslagen zijn als gevolg hiervan in de WW zijn terechtgekomen. Het UWV biedt WW-ontvangers de optie aan om starterskrediet te komen. Het maximale bedrag aan starterskrediet is 30.000. Het UWV zal dit bedrag je maandelijks lenen over een periode van maximaal 2 jaar. Het UWV wijst een deskundige aan die je ondersteuning kan bieden.

Bedrijfskrediet met BKR: microkrediet

Het microkrediet is een overheidslening tot een halve ton incluis interestkosten. Het grote voordeel van het zogenoemde microkrediet is dat het initieel bestemd was voor kleinere ondernemers (denk aan bijv. een kapsalon, snackbar, etc.). De overheid probeert met microkrediet een extra mogelijkheid te creëren voor diegenen die in het verleden een misstap hebben begaan als ondernemer (faillissement bijv.). Microkrediet wordt door een door de gesteunde organisatie Qredits verstrekt.

Bedrijfskrediet met BKR: investeerders

Starters die van plan zijn om innovatie als kern van hun onderneming te nemen zijn vallen meteen op bij. Een gewiekste investeerder zal vaak aandelen willen bedingen in plaats van krediet. Een groot voordeel voor u als investeerder is dat de gewone investeerder geen toegang heeft tot de database van de Bureau Krediet Registratie (BKR). Een investeerder zal echter wel een controle uitvoeren bij de KVK en vaak referenties controleren.

Bedrijfskrediet met BKR: online geld lenen

Het internet biedt een mogelijkheid om een lening afsluiten, een BKR check wordt dan immers niet uitgevoerd. Meestal zijn dit leningen waarbij een vast inkomen een vereiste is. Voor ondernemers in deeltijd is dit daardoor een mogelijkheid. Dit soort krediet wordt snel geleverd. Verschillende adverterdeers hebben reclameteksten omtrent de spoedige levering. Vaak wordt in 10 minuten tijd, of minder zelfs, krediet op uw rekening gestort. Het maximale leenbedrag heeft dan wel een beperking: Het maximum ligt op 750 euro.

Voor fulltime ondernemers zijn er websites waar je zonder een arbeidscontract een lening kunt afsluiten. Hier is het maximale bedrag ook rond de 750 euro. Deze websites werken met een voorschot op privé vorderingen. Denk aan bedragen die je later in het jaar krijgt van je verzekering, de belastingdienst, de elektriciteitsmaatschappij. Er wordt hier een vergoeding voor gevraagd van rond de 20 procent.

Bedrijfskrediet met BKR: conclusie
Ondernemers die privé een BKR vermelding hebben kunnen ook aan geld komen. De overheid biedt verschillende opties aan waaronder het microkrediet en starterskrediet. Een ander optie is een financiële injectie door investeerders. Mocht de nood zeer hoog zijn en gaat het om een klein bedrag, dan kun je op internet een voorschot op een privé vordering aanvragen.