Bedrijfskrediet: in alle soorten en maten!

Om een bedrijf draaiende te houden is bedrijfskrediet een must. Maar hoe krijgt u dat. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw bedrijf van geld te voorzien. U kunt hiervoor ook andere teksten op deze site raadplegen. Vergelijk en bedenk welk krediet bij u past!

Er zijn namelijk verschillende vormen van financiering voor uw bedrijf. Waar u het geld voor gaat gebruiken is een belangrijke vraag. Bent u een starter of wilt u juist uitbreiden? Lopen de zaken niet goed? Denkt u dat het haalbaar is om uw bedrijf voort te zetten wanneer u nu een bepaald bedrag hebt om te investeren? Indien u de laatste vraag positief beantwoordt, kunt u verder gaan kijken.

Hoe kom ik aan krediet

De conclusie van oud ABN Amro-bestuurder De Swaan is dat jonge snelgroeiende bedrijven en kleine ondernemers problemen ondervinden bij hun financiering. Dat concludeert een commissie onder De Swaan, die onderzoek deed in opdracht van minister van Economische Zaken Maxime Verhagen. Verhagen heeft het eindrapport van de commissie in juni verstuurd naar de Tweede Kamer gestuurd.

De commissie stelt dat er ‘structurele fricties’ in de financiering zitten van vooral het midden- en kleinbedrijf. Ze adviseert alternatieven voor bankkredieten serieus te onderzoeken. Dit is een van de redenen dat de overheid de borgstellingskredieten (garantstellingen op leningen door de overheid) beschikbaar stelt op bepaalde voorwaarden.

Vormen van bedrijfskrediet

Een lineaire bancaire lening is nog steeds de meest gebruikte financieringsvorm. De rente hangt af van uw risicoprofiel. De looptijd is afhankelijk van de levensduur van de gedane investering. Een lening voor een gebouw bijvoorbeeld loopt langer dan voor wat voor machine dan ook. Er ontstaan ook nieuwe financieringsvormen. Banken kennen verschillende fondsen, ook voor klanten met een hoger risicoprofiel. Ook zien doen bedrijven vaker een beroep doen op familie of zakelijke investeerders. Ook bij deze financieringsvormen geldt dat er gezonde resultaten en toekomstperspectief moeten zijn.

Voorwaarden bedrijfskrediet

Bent u een starter, dan komt u voor andere leningen in aanmerking dan wanneer u bedrijf al jaren draaiende is. Banken verstrekken bijvoorbeeld niet makkelijk leningen aan bedrijven die nu de markt op willen komen. De reden hiertoe is simpelweg de slechte economische tijden waarin we nu leven. Ook banken hebben het moeilijker en kunnen ook minder risico’s nemen. Wanneer uw bedrijf al even bestaat is het belangrijk om te bedenken of het voor een bank aannemelijk is om te geld te lenen aan u. Kunt u aantonen dat het zinvol is om te investeren in uw bedrijf?

Nu u onderscheid heeft gemaakt in een lening bij de bank of elders kunt u zich verder gaat berusten op de vorm van lening. Bij een bank wijst dit zich vanzelf. Kijkt u bij een andere financiële instelling dan zijn er nog volop mogelijkheden waaruit u een keuze kunt maken. U kunt een starterskrediet aanvragen, of een lease plan bedenken. Ook kunt u aandelen verkopen of via het internet uw financiën bijeenhalen, crowdfunding is daar een bekende vorm van. Kortom, bedenk wat u nodig heeft en wat uw doelstellingen zijn. Dan vindt u vanzelf een passende manier om aan uw geld te komen.