Bedrijfskrediet 100000 euro

Verantwoord 100.000 euro lenen? Dat kan op verschillende manieren! Wanneer het voor zakelijke doeleinden is kunt u terecht bij een bedrijfskrediet. Wilt u 100.000 euro lenen voor andere doeleinden? Ook dan heeft u verschillende opties.

In principe kan iedereen 100.000 euro lenen, indien u niet negatief geregisteerd staat bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Het verschilt per reden waarom u 100.000 leent en of uw privé krediet moet afsluiten of een doorlopend krediet.

100.000 euro is een groot geldbedrag waarmee veel kan worden gedaan. Sommige mensen sluiten zo’n krediet af voor grote aankopen als een luxe badkamer met alles erop en eraan, waar heel het gezin tegelijk gebruik van kan maken. Of een tuin met jacuzzi, zwembad of noem het maar op. Iemand met de allergrootste dromen kan zijn dromen zelfs realiseren. Wilt u een huis en tuin zoals in MTV Cribs te zien is? En een wagenpark waar menig celebrity jaloers op is? Alle gekheid op een stokje. Een meer voor de hand liggende reden kan zijn een verbouwing van uw hele huis. Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom u 100.000 euro wilt lenen.

100.000 euro krediet met een privé krediet of een doorlopend krediet?

De keuze die gemaakt moet worden is of u 100.000 euro wilt lenen door een doorlopend krediet aan te gaan of door een privé krediet. Het voordeel van een privé krediet kan zijn dat het bedrag in één keer op uw rekening wordt gestort, waarbij u direct begint met terugbetalen van de rente de eerstvolgende maand nadat u het geld hebt opgenomen. Deze aflossing moet geen probleem zijn aangezien de kredietverstrekker van te voren heeft gecontroleerd of u dat wel kunt betalen.

Meer dan 100.000 lenen?

Niet voor alle plannen die u heeft voor de 100.000 euro heeft u ook direct het gehele geldbedrag nodig. 100.000 euro is een voorbeeld, dit bedrag kan uiteraard verschillen. Wellicht wilt u de beschikking hebben over 200.000 euro.

Het geld kan u bijvoorbeeld nodig hebben voor een rechtszaak echter weet u van te voren nooit zeker of het ook daadwerkelijk 100.000 of 200.000 euro gaat kosten. Je neemt het benodigde geld van je rekening op, op het moment dat de kosten van de advocaat moeten worden betaalt, dit kan namelijk ook 50.000 zijn.

Het is dan verstandiger om een doorlopend krediet van 100.000 euro af te sluiten. Het geld staat dan namelijk “klaar” voor je. Dit betekend dat je pas rente hoef te gaan betalen op het moment dat je het geld ook daadwerkelijk hebt opgenomen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet van 100.000 stelt u niet verplicht het gehele bedrag op te nemen. De kosten kunnen achteraf namelijk lager uitvallen dat verwacht. Je hoeft dan ook alleen rente te betalen over het ook daadwerkelijk geleende geldbedrag.
Voordat u een grote krediet van 100.000 euro aangaat is het dus van belang dat u eerst goed kijkt waarvoor je het bedrag nodig hebt. Heb je het bedrag in één keer nodig dan is het verstandiger om een privé krediet aan te gaan. Maar wanneer de exacte kosten nog niet bekend zijn is een doorlopend krediet aan te raden.