Bedrijfskrediet zonder jaarcijfers aanvragen

Wilt u uw eigen onderneming starten? Een bedrijfskrediet zonder jaarcijfers aanvragen is mogelijk op ingenieuze manieren. Lees verder

Bedrijfskrediet zonder jaarcijfers aanvragen als starter

Wanneer u een eigen onderneming wilt starten ligt er hoogstwaarschijnlijk al langere tijd een ondernemersplan klaar. Om uw plan tot uitvoering te kunnen brengen is het belangrijk dat je een lening bij de bank krijgt. De meeste banken verlenen u alleen een krediet als u kan aantonen het krediet ook terug te kunnen betalen. Echter bij een privé krediet zijn de regels anders.

Met een privé krediet kunt u een krediet ontvangen zonder jaarverslag. De meeste startende ondernemers financieren door middel van een privé krediet het bedrijf. Met deze privé krediet die eigenlijk voor privé doeleinden is bedoeld zakelijk te investeren ben je vaak “goedkoper” uit. Deze manier van investeren is mogelijk omdat bij iedere beginnende onderneming de scheidslijn tussen privé en onderneming erg klein is.

Privé krediet

Een privé krediet kunt u afsluiten op het moment dat u nog in loondienst werkt. Dit geld kunt u gebruiken wanneer u uw baan bij een werkgever kunt opzeggen en dus genoeg geld hebt om uw eigen onderneming van de grond te krijgen. Achteraf is het ook nooit een probleem om uw privé goederen officieel in uw zaak brengen en op de inventarislijst te zetten. Begrijpelijk dus dat u eerst naar een persoonlijke krediet kijkt.

Wanneer u echter privé leent met zakelijke motieven moet je altijd wel de voor- en nadelen goed bekijken. Daarnaast moet u er zeker van zijn dat jouw aspiratie voor een eigen onderneming concreet genoeg zijn om van de grond te krijgen. Anders blijft u achter met een hoge schuld door een dure hobby. Als u bijvoorbeeld de ambitie hebt om als freelance journalist aan de slag te gaan is het verstandig om je huidige baan aan te houden tot dat je genoeg inkomen genereert om 100% zelfstandig aan de slag te gaan, en dus een groot genoeg netwerk hebt om opdrachten uit te genereren. Pas wanneer u met uw investering ( uw onderneming) uw dagelijks leven kunt bekostigen kan u de baan bij een werkgever opzeggen.

Bedrijfskrediet zonder jaarcijfers aanvragen op ingenieuze manieren

Ook onderhandse kredieten van familieleden kunnen en worden vaak zakelijk gebruikt. Je bespreekt het doel van de krediet dan uitgebreid met je familie waar je het geld van leent en deze kunnen het geld dan als een investering in je bedrijf aan je lenen. Het bij het maken van afspraken ook goed op het terugbetalingstermijn en andere voorwaarden. Je moet voorkomen dat er ongelijke verwachtingen bestaan tussen jou en je familielid.

Wanneer je een koophuis met overwaarde bezit dan is dit wel een privégoed maar in overleg met de hypotheekverstrekker is het vaak ook mogelijk om de overwaarde van je koophuis te verzilveren en daar een zakelijk doel mee te bekostigen. Op die manier kun je de overwaarde als bedrijfskrediet gebruiken. Er zitten echter wel een aantal risico’s aan deze vorm van krediet. Vraag deze dus eerst goed na bij de hypotheek verstrekker voordat je van deze vorm van krediet gebruik maakt.