Bedrijfskrediet nodig

Heeft u een bedrijfskrediet nodig om uw bedrijf van de grond te krijgen? Ook in deze economisch slechte tijden kunt u aan een bedrijfskrediet komen!

Een ondernemer gaat geen uitdaging uit de weg, is op zoek naar een kans en houdt daarbij natuurlijk rekening met de mogelijkheid op succes. De mogelijkheid op mislukking acht hij een stuk kleiner en is daardoor in staat om risico aan te gaan. Het durven aangaan van risico typeert een echte ondernemer. Een ondernemer ziet namelijk immer kansen en mogelijkheden. Bij als deze kwaliteiten komt ook kijken dat het financieel gezien allemaal onzeker is.

Er is een mogelijkheid om als ondernemer bergen met geld te verdienen en een bedrijf op te bouwen die bijdraagt aan de samenleving. Helaas gaan met het ondernemerschap zowel successen als tegenslagen gepaard. Een zakelijk succes kan zijn dat je een mooie opdracht binnenhaalt of dat je een prijs krijgt voor je verdiensten. Een tegenslag kan zijn dat je een klant kwijt bent geraakt of dat een waardevol personeelslid weggaat.

Hoe je het ook wendt of keert, als ondernemer ben je bezig met de toekomst en heb je doelen die je wilt bereiken. Om die doelen te bereiken is financiering tegenwoordig vaak een must.

Bedrijfskrediet nodig tijdens de recessie

Bedrijfskrediet is ook mogelijk in tijden van negatief sentiment. Een bedrijfskrediet is een manier om je bedrijf te financieren. Banken zijn tegenwoordig extra kieskeurig wat het verstrekken van leningen voor zakelijke doeleinden betreft. Toch kun je met een gedegen plan altijd wel financiering krijgen bij een bank. Helaas zullen banken je vrij genadeloos afstraffen als je schulden op je naam hebt staan.

Bedrijfskrediet: Particulier

In zo’n geval zijn er alsnog manieren om aan financiering te komen voor je bedrijf. Er zijn altijd mensen die heel veel geld hebben en die meer rendement zoeken dan die 3,5% die ze op hun spaarrekening krijgen. Deze mensen rentenieren, genieten van het leven en maken zich allang niet meer zorgen over de toekomst. Die tijd hebben zij al gehad!
Om sociaal actief te blijven en omdat ze het simpelweg leuk vinden om iets met ‘de business’ te doen en omdat ze dus altijd in zijn voor een leuk rendement, staan ze altijd open voor een goed idee van een ondernemer zoals jij.
Deze ‘rijken’ brengen naast het geld ook een brok ervaring mee. Dat kan erg handig zijn vooral als je net begint met je bedrijf. Ze weten hoe het is om een bedrijf op te bouwen, te laten groeien en om de toko met veel winst te verzilveren bij een bedrijfsverkoop.

Bedrijfskrediet: Banken

Diverse banken kunnen je in contact brengen met deze zogeheten ‘angel investors’. Dit noemen ze vaak bedrijfskrediet via eigen vermogen. Eigen vermogen betekent dat een investeerder een belang krijgt in je bedrijf en daarvoor geld neerlegt.
Het voordeel is dat je geen rente hoeft te betalen, dit komt je liquiditeit ten goede. Daarnaast is de investeerder extra gemotiveerd om jouw bedrijf tot een succes te maken, omdat hij daar zelf ook direct beter van wordt door zijn aandelenbelang.