Bedrijfskrediet met een Bureau Krediet Registratie

Een bedrijfskrediet met een Bureau Krediet Registratie, oftewel BKR, afsluiten lijkt misschien onmogelijk voor u. Dat is het echter totaal niet! Leen vandaan nog een bedrijfskrediet met een BKR!

Zodra jij ergens een lening hebt afgesloten sta je geregistreerd bij het BKR in Tiel. In Tiel waar het besluit om bedrijfskrediet met een Bureau Krediet Registratie wordt gedaan, hebben ze een overzicht van iedereen in Nederland die een lening of betaling heeft uitstaan wat nog afbetaald moet worden, uitgezonderd de studielening. Dit kan variëren tussen kleine en grote bedragen.

Afgelopen week was in het nieuws dat in Nederland niet eerder zoveel mensen BKR geregistreerd hebben gestaan. Wanneer u een lopende lening heeft, doordat u bijvoorbeeld een faillissement in het verleden hebt ervaren, dan is het door de registratie moeilijker om een nieuwe lening af te sluiten wanneer u deze nodig heeft voor het starten of uitbreiden van uw bedrijf.

Bedrijfskrediet: Functie BKR

De functie van het BKR in Tiel is het registeren van betaling gegevens of beter gezegd de niet voltooide betalinggegevens van alle Nederlanders. Dit wordt door het BKR gedaan om consumenten te beschermen tegen overkreditering en instellingen te beschermen tegen consumenten die niet in staat zijn hun aankoop te betalen of leningen terug te betalen. Gegevens over de lening worden tot maximaal vijf jaar na afloop van de lening bewaard.

Er zijn echter wel uitzonderingen op deze regel. Een hypotheek wordt bijvoorbeeld niet geregistreerd omdat dit een langlopende lening is, net als een studielening bij de IB-groep (DUO). Wanneer echter niet aan het af te betalen bedrag wordt voldaan, zal dit wel worden geregistreerd. Bij een studielening is dit na het verstrijken van de aflossingstermijn van 15 jaar.

Bedrijfskrediet met een Bureau Krediet Registratie

Heeft u al verschillende leningen lopen en bent u dus ook geregistreerd bij het BKR in Tiel, toch is het ook voor u mogelijk om geld te lenen. Dit is mogelijk doordat de overheid speciale kredieten in het leven heeft geroepen. Één van deze speciale kredieten is een starterskrediet bij de overheid. Je kunt bijvoorbeeld vanuit de WW en met een registratie via het UWV een krediet aanvragen. Deze geeft u mogelijk dan bedrijfskrediet met een Bureau Krediet Registratie en daarnaast helpt het UWV, met onder andere nuttige feedback, u ook tijdens het ondernemen om de kans van slagen te vergroten.

Een andere mogelijkheid is om jouw bedrijf te financieren door investeerders te vinden. Je kunt deze op verschillende manieren werven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan crowdfunding of aan aandelen uitgeven. Mocht je willen dan kun je ook een lening afsluiten via het internet waarbij niet gekeken wordt naar een BKR registratie. Vaak is dan wel een voorwaarde dat je nog in loondienst bent. Dus een uitkomst voor een parttime ondernemer.
Een bedrijfskrediet aanvragen met een BKR mag dus geen probleem zijn. De kredieten die je via de overheid kunt aanvragen bieden de snelste, goedkoopste en meest betrouwbare oplossing. Om van deze kredieten gebruik te kunnen maken dien je wel een goed doordacht ondernemingsplan te hebben. Er moet een grote kans van slagen zijn voordat je gebruik kan maken van een bedrijfskrediet.