Bedrijfskrediet aanvragen

Ben jij een ondernemer en wil je bedrijfskrediet aanvragen? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Voor een krediet van 10.000 euro kun je terecht bij je eigen bank zonder dat je jaarcijfers nodig hebt. Anders kun je terecht bij geldschieters en je kunt gebruik maken van bijdragepotjes.

Is het nu jouw tijd om je droom waar te maken? Eindelijk je eigen bedrijf beginnen, eigen baas zijn in plaats van werknemer. De touwtjes in handen hebben is dan helemaal aan jouw besteed. Echter heb je waarschijnlijk niet zomaar een pot met geld klaar liggen als startkapitaal, daarom is het van belang dat je een bedrijfskrediet aanvraagt. Velen denken dat je deze niet aan kunt vragen zonder jaarverslagen, dit is echter net het geval.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor ondernemers om een bedrijfskrediet aan te vragen. Deze mogelijkheden gelden ook voor beginnende ondernemers. Als je op zoek gaat naar een krediet dan zul je hoogstwaarschijnlijk eerst bij je eigen bank gaan kijken of ze je daar een krediet willen verschaffen. Dan willen ze vaak inderdaad jaarcijfers zien en bewijs van genoeg ondernemerservaring. Banken bieden echter vaak wel kredieten tot ongeveer 10.000 euro aan waarvoor je geen jaarcijfers of ervaring hoeft aan te kunnen tonen. Dit is voor de bank een klein bedrag, echter voor jou kan het genoeg zijn om je bedrijfsplan voor een deel te financieren.

Bedrijfskrediet bij eigen investering

Om een bedrijfskrediet van de bank te kunnen krijgen verwacht de bank in veel gevallen ook van de ondernemer dat hij zelf een flink geldbedrag in zijn bedrijf investeert. Dit laat de bank zien dat jij als ondernemer in jouw eigen ideeën gelooft. Het inbrengen van een groot geldbedrag, ook wel eigen vermogen, moet je natuurlijk wel hebben.

Echter is het geld van een spaarrekening vaak niet genoeg om te voldoen aan het geldbedrag dat je uit eigen vermogen moet investeren. Familie kan dan een uitkomst bieden. Is er bijvoorbeeld ene rijke oom die ook gelooft in jouw ondernemersplan, dan kan hij het deel dat je uit eigen vermogen moet inleggen financieren. Maak hierover wel goede afspraken met elkaar en zet deze zwart of wit. Op die manier voorkom je eventuele onenigheden over terugbetalen etc.

Bedrijfskrediet aanvragen voor de beginnende ondernemer

Voor de beginnende ondernemers zijn er ook nog andere opties om aan een krediet te komen. Er zijn namelijk in Nederland maar ook in Europa bijdrage potjes gemaakt voor ondernemers die in bepaalde branches aanwezig zijn. Voorbeelden van deze branches zijn; milieu, energie en innovatie. Dit zijn maar een paar categorieën van de velen die er zijn.
Om uiteindelijk zo’n subsidie te ontvangen vergt nogal wat werk. Er zijn bedrijven die je bij het vinden van een subsidie helpen en zo je zoektocht verkleinen.

Dan is er nog een optie om aan krediet te komen voor je onderneming. Er zijn namelijk geldschieters, zowel zakelijk als particulier, die geld willen investeringen in jouw onderneming. De voorwaarden hierbij zijn vaak dat je geldschieter een percentage krijgt van de jaaromzet en de winst die jij maakt. Via internet kun je verschillende geldschieters vinden. Let wel op de voorwaarden die zij stellen deze verschillen namelijk per geldschieter en het is dus altijd de moeite waard om met meerder geldschieters in gesprek te gaan.