Bedrijfskrediet 5000 euro

Klinkt bedrijfskrediet 5000 euro u als muziek in de oren? Wilt u dit bedrag steken in de opstart van uw bedrijf of bedrijfsgroei? Dat kan! Lees verder

5000 euro is niet zomaar een bedrag, vooral gewiekste ondernemers kunnen er veel uithalen. De een zal een dergelijke lening afsluiten om voor zijn privébelangen te gebruiken. De meeste mensen denken aan een auto, een nieuwe keuken of voor een andere verbouwing in en rondom het huis. Ondernemers kunnen echter onder speciale regelingen tegen gunstige voorwaarden lenen.

2 vormen van bedrijfskrediet 5000 euro

In dat geval heb je de keuze om 5000 euro te lenen door een doorlopend krediet aft te sluiten of door een persoonlijke lening af te nemen. Het voordeel van een persoonlijke lening kan zijn dat het bedrag in één keer op je rekening wordt gestort, waarbij je direct begint met terugbetalen van de rente de eerstvolgende maand nadat je het geld hebt opgenomen. Deze aflossing zal geen probleem zijn aangezien de leningverstrekker van te voren heeft gecontroleerd of jij dat wel kunt betalen.

Voorwaarden bedrijfskrediet 5000 euro

Eigenlijk zijn er weinig voorwaarden verbonden aan het lenen van een bedrag van 5000 euro. Dit bedrag is dermate laag dat het niet terugbetalen van de lening sporadisch voorkomt. Het risico voor de kredietverstrekker is daarom dusdanig laag dat er geen extra vereisten zijn naast de gebruikelijke gangbare regels. Weinig bureaucratisch rompslomp dus, de regels zijn vrij simpel en gelden als volgt:

-Uw bedrijf moet niet in een staat van failissement verkeren
-De lening mag niet ingezet worden om een andere lening te dekken
-Uw ondernemingsplan moet goedgekeurd zijn, op basis van haalbaarheid etc.

Microkrediet

Een andere optie voor u is de aanvraag van microkrediet. Dit is mogelijk tot een bedrag van 50000 euro en dit wordt waarschijnlijk uitgebreid gezien het regeerakkoord waarin wordt gesproken over een nieuw kredietplafond van zelfs 150000 euro. Een bedrijfskrediet 5000 euro verstrekken is dan geen enkel probleem voor de overheidsorganisatie Qredits.

Qredits
De microfinanciering of microkrediet wordt verstrekt door de stichting Microkrediet Nederland, handelsnaam Qredits. Qredits is een non-profitorganisatie die voortkomt uit een samenwerkingsverband van meerdere partijen. Iniatiefnemer is onder andere Prinses Maxima en de overheid in de vorm van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Fonds Werken en Wonen. De drie grote banken (ABN Amro, ING Bank en de Rabobank) zijn ook bij dit project betrokken. Verder zijn er ook kleinere banken bij betrokken (bekijk de volledige lijst op (http://www.agentschapnl.nl/) Deze banken verstrekken de leningen met behulp van de subsidie die zij ontvangen van het Ministerie van E,L&I. Dit ministerie verstrekt tegenwoordig met hulp van het Europese fonds de kredieten.

Initiatiefnemer Maxima zet zich al jaren in voor microkrediet in derdewereldlanden en ook Nederland is nu niet buiten haar plannen gevallen. Zij is een samenwerkingsverband gestart om te tonen hoe positief het effect van microkredieten kan zijn op economieën als geheel.

Qredits is in eerste instantie bedoeld voor starters met goede plannen, waarbij de kredietaanvraag werd afgekeurd door meerdere redenen. Het grote voordeel is dat Qredits niet alleen starterskrediet biedt maar ook begeleiding. Zo kunt u vragen om een coach.